Hold øje med budgettet

Man kan hurtigt få lagt et godt budget som også i de fleste tilfælde vil fungere. Men der er et par poster som mange glemmer at tænke ind når de laver deres budget. De glemte poster gør, at budgettet ikke kan holdes og man bliver stresset over hvad pengene bruges på.

 

De typiske fejl i budgettet

  • Dit madbudget

Man kan meget let komme til at bruge for mange penge på mad. Derfor er den letteste måde at skabe sikkerhed i budgettet at lave en lille pulje til hver uge, så man er sikker på, at man ikke bruger for mange penge på mad inden måneden er omme.

 

  • Du glemmer udgifter

Det kan være svært for mange at huske alle de udgifter man har, og man kan let glemme noget. Det kan være sport børnene går til, et buskort som en del af transporten mv.

 

 

  • Husk en lille nødopsparing

Det er altid en rigtig god idé at have en lille nødopsparing som man kan tage af når man får en uforudset regning. Uforudsete regninger kan man aldrig sætte en pris på da man ikke ved hvilke regninger man får. Så har man en nødopsparing har man altid noget at tage af, selvom det ikke er sikkert at hele beløbet kan tages herfra.

 

  • Husk højtiderne

Jul, nytår, påske, sommerferie og alle de andre højtider der kommer i løbet af året, betyder ofte at man har lidt mere at bruge pengene på om enten det er til gaver, mad eller familiekomsammen.

 

  • Opdel din økonomi

Hvis du har alt din økonomi fra en enkelt konto, så kan man let miste overblikket. Derfor er det en god idé at have flere konti. Man kan fx have en budgetkonto, en madkonto, en opsparing og en konto til det tilbageværende rådighedsbeløb.

 

  • Tjek budgettet hver måned

Udgifter vil altid ændre sig løbende. Måske forhandler man sig til billigere forsikring, man får et andet mobilabonnement eller huslejen stiger. Derfor skal man holde øje med sin økonomi løbende og det er en god idé at holde øje hver måned.

 

  • Forsikring!

Alle bør have en indbo/ ansvarsforsikring og det kan ende med at et være meget økonomisk tab ikke at have en. Det kan koste flere tusinde kroner hvis du laver skade på andre personer eller andre ting eller hvis du får en skade i hjemmet.

 

  • Husk din forskudsopgørelse

Det er super vigtigt at få lavet sin forskudsopgørelse da man ellers vil kunne ende med at få et skattesmæk. Hvert år vurdere SKAT hvor meget du vil tjene det kommende år, og dette bliver vurderet ud fra din indtjening sidste år. Tjener du mere end hvad SKAT har indgivet, så har du en stor risiko for at betale for lidt i SKAT i løbet af året og dermed ende med at få et skattesmæk.