Vejen mod økonomiskfrihed

Der er mange mennesker som har svært ved at komme ud af den gæld, som de har stiftet. Det er ofte personer som ikke har et specielt velbetalt job, som stifter en stor gæld. Du kender det måske selv, du havde et ønske om at tage ud at rejse med familien, men du havde ikke lige penge på din bankkonto, så du optog et lån hos din bank. Du havde dog glemt at tjekke hvor høj renten var inden du tog lånet, hvorfor prisen stiger og stiger. Det samme scenarie kunne ske i juleperioden, du havde ikke fået den løn som du havde forstillet dig. Det er jo gavernes tid, hvorfor du jo inderligt gerne vil give de gaver som dine nærmeste forventer, du vil jo også gerne selv modtage nogle dejlige gaver. Du er nu igen nødsaget til at optage et lån, for at give de gaver som du ønsker. Den positive side er at du gør dine nærmeste glade ved at give dem de gaver som de har ønsket sig. Den negative side er, at du nu står i gæld opover begge ører. Du har kæmpet længe for at blive gældfri, men det er sværere end du havde forstillet sig. Der er dog mange simple måder som kan hjælpe med at komme af med din gæld. Bliv gældfri med følgende råd.

 

Råd til at håndtere din økonomi:

 

  1. Undgå at låne flere penge

Ja, det siger nok sig selv. Men det er en god idé ikke at låne flere penge. Et godt tip er at få lavet dit normale dankort om til et debit card, så du ikke kan lave overtræk.

  1. Brug færre penge

Meget naturligt hjælper det at bruge mindre penge. Altså nedsætte dit forbrug, specielt på personlige ting, såsom hudpleje, taxature og restaurantture.

  1. Aftal et møde med din kreditorer

Få styr på dit økonomiske overblik ved at holde et møde med din bankmand. I skaber et overblik sammen og får udarbejdet et budget over dine udgifter.

  1. Skift din bil ud med offentlig transport

Bil eller anden private kørertøjer kan være en stor økonomisk post i ens privat økonomi grundet udgifterne til benzin og forsikringer

  1. Din boligsituation – billigere sted at bo?

Det kan også være afgørende hvor dyr ens udgifter er til bolig, enten om det er leje eller privat. Man kan med fordel flytte til en billigere bolig, for at minimere sine udgifter.

  1. Nyt arbejde eller flere jobs

Man kan med fordel søge nye jobs hvor ens løn er højere, eller man kan få flere jobs for at øge ens indtægter.